Geplaatst op

Privacy Policy

Privacy Policy

Please replace this text with you Privacy Policy. Please add any additional cookies your website uses below (e.g., Google Analytics)

This privacy policy sets out how {{config path=”general/store_information/name”}} uses and protects any information that you give {{config path=”general/store_information/name”}} when you use this website. {{config path=”general/store_information/name”}} is committed to ensuring that your privacy is protected. Should we ask you to provide certain information by which you can be identified when using this website, then you can be assured that it will only be used in accordance with this privacy statement. {{config path=”general/store_information/name”}} may change this policy from time to time by updating this page. You should check this page from time to time to ensure that you are happy with any changes.

What we collect

We may collect the following information:

  • name
  • contact information including email address
  • demographic information such as postcode, preferences and interests
  • other information relevant to customer surveys and/or offers

For the exhaustive list of cookies we collect see the List of cookies we collect section.

What we do with the information we gather

We require this information to understand your needs and provide you with a better service, and in particular for the following reasons:

  • Internal record keeping.
  • We may use the information to improve our products and services.
  • We may periodically send promotional emails about new products, special offers or other information which we think you may find interesting using the email address which you have provided.
  • From time to time, we may also use your information to contact you for market research purposes. We may contact you by email, phone, fax or mail. We may use the information to customise the website according to your interests.

Security

We are committed to ensuring that your information is secure. In order to prevent unauthorised access or disclosure, we have put in place suitable physical, electronic and managerial procedures to safeguard and secure the information we collect online.

How we use cookies

A cookie is a small file which asks permission to be placed on your computer’s hard drive. Once you agree, the file is added and the cookie helps analyse web traffic or lets you know when you visit a particular site. Cookies allow web applications to respond to you as an individual. The web application can tailor its operations to your needs, likes and dislikes by gathering and remembering information about your preferences.

We use traffic log cookies to identify which pages are being used. This helps us analyse data about web page traffic and improve our website in order to tailor it to customer needs. We only use this information for statistical analysis purposes and then the data is removed from the system.

Overall, cookies help us provide you with a better website, by enabling us to monitor which pages you find useful and which you do not. A cookie in no way gives us access to your computer or any information about you, other than the data you choose to share with us. You can choose to accept or decline cookies. Most web browsers automatically accept cookies, but you can usually modify your browser setting to decline cookies if you prefer. This may prevent you from taking full advantage of the website.

Links to other websites

Our website may contain links to other websites of interest. However, once you have used these links to leave our site, you should note that we do not have any control over that other website. Therefore, we cannot be responsible for the protection and privacy of any information which you provide whilst visiting such sites and such sites are not governed by this privacy statement. You should exercise caution and look at the privacy statement applicable to the website in question.

Controlling your personal information

You may choose to restrict the collection or use of your personal information in the following ways:

  • whenever you are asked to fill in a form on the website, look for the box that you can click to indicate that you do not want the information to be used by anybody for direct marketing purposes
  • if you have previously agreed to us using your personal information for direct marketing purposes, you may change your mind at any time by writing to or emailing us at {{config path=”trans_email/ident_general/email”}}

We will not sell, distribute or lease your personal information to third parties unless we have your permission or are required by law to do so. We may use your personal information to send you promotional information about third parties which we think you may find interesting if you tell us that you wish this to happen.

You may request details of personal information which we hold about you under the Data Protection Act 1998. A small fee will be payable. If you would like a copy of the information held on you please write to {{config path=”general/store_information/address”}}.

If you believe that any information we are holding on you is incorrect or incomplete, please write to or email us as soon as possible, at the above address. We will promptly correct any information found to be incorrect.

List of cookies we collect

The table below lists the cookies we collect and what information they store.

COOKIE name COOKIE Description
CART The association with your shopping cart.
CATEGORY_INFO Stores the category info on the page, that allows to display pages more quickly.
COMPARE The items that you have in the Compare Products list.
CURRENCY Your preferred currency
CUSTOMER An encrypted version of your customer id with the store.
CUSTOMER_AUTH An indicator if you are currently logged into the store.
CUSTOMER_INFO An encrypted version of the customer group you belong to.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Stores the Customer Segment ID
EXTERNAL_NO_CACHE A flag, which indicates whether caching is disabled or not.
FRONTEND You sesssion ID on the server.
GUEST-VIEW Allows guests to edit their orders.
LAST_CATEGORY The last category you visited.
LAST_PRODUCT The most recent product you have viewed.
NEWMESSAGE Indicates whether a new message has been received.
NO_CACHE Indicates whether it is allowed to use cache.
PERSISTENT_SHOPPING_CART A link to information about your cart and viewing history if you have asked the site.
POLL The ID of any polls you have recently voted in.
POLLN Information on what polls you have voted on.
RECENTLYCOMPARED The items that you have recently compared.
STF Information on products you have emailed to friends.
STORE The store view or language you have selected.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Indicates whether a customer allowed to use cookies.
VIEWED_PRODUCT_IDS The products that you have recently viewed.
WISHLIST An encrypted list of products added to your Wishlist.
WISHLIST_CNT The number of items in your Wishlist.
Geplaatst op

Klachtenafhandeling

Klachtenafhandeling

Bent u niet tevreden met 1 of meerdere van uw bestelde artikelen dan kunt u contact met ons opnemen zodat we het kunnen registreren en goed in behandeling kunnen nemen.

Contact voor retouren: 31(0)624818355

Email: info@vetcoolshops.nl

Artikel kunt u na contact opsturen naar:

Vet Cool afdeling: retouren

Schutterskwartier 37, 1967KA Heemskerk, Nederland

Herroepingstermijn is 14 dagen *Binnen de herroepingstermijn worden de gehele aankoopbedragen inclusief de betaalde verzendkosten vergoed. Zie onze algemene voorwaarden voor meer info over herroepingstermijn van Stichting Webshop Keurmerk: klik hier voor de algemene voorwaarden

Geplaatst op

Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden

Vet Cool Shops kent 3 mogelijkheden voor het afrekenen van uw bestelling:

iDEAL

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen.
U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.
Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden.

PAYPAL/CREDIT CARD

U betaalt electronisch via PayPal. U betaalt met uw eigen e-mailadres en wachtwoord.
U hoeft geen saldo aan te houden. Bij Credit Card betalingen hoeft u geen acount te hebben bij PayPal. Kijk voor meer informatie op de website van PayPal.
Voor betalen met PayPal /Creditcard zijn wij aan Paypal transactie kosten verschuldigd.

BETALING VIA BANKOVERSCHRIJVING

U kunt ook betalen via bankoverschrijving.
Plaats dan de bestelling in de shop zonder af te rekenen zodat we uw bestelling en (adres)gegevens inzichtelijk hebben, en betaal via een bankoverschrijving met referentie naar het ordernummer of naam van degene die heeft besteld.
Graag ontvangen we van u dan ook een email info@vetcoolshops.nl zodat we uw betaling in de gaten kunnen houden, zodra deze dan zichtbaar is in ons bank systeem sturen we uw pakket direct naar u toe.

Onze gegevens om een bank overschrijving te kunnen doen zijn:
Vet Cool
ING Bank Beverwijk
Rekeningnummer: NL68INGB0004350216  (SEPA)
Iban nummer:
NL68INGB0004350216
BIC Code: ING
BNL2A

Geplaatst op

privacy

Privacy statement

Vetcoolshops.nl houdt uw privégegevens privé.
Vetcoolshops.nl, gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. We doen er alles aan om de betrouwbaarheid, veiligheid en integriteit van de door ons verzamelde data te waarborgen.

 

Wie is Vet Cool?
Vet Cool is een webwinkel dat zich heeft gespecialiseerd in de verkoop van licentie merchandise artikelen voor verschillende gelegenheden. Op onze website verkopen wij alleen licentie artikelen van figuren die afkomstig zijn uit verschillende Games en kinderseries.

Vet Cool staat sinds 2011 geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder de bedrijfsnaam Vet Cool onder het KvK-nummer 53716604. Vet Cool is sinds 12 september 2012 gecertificeerd lid van het Webshop Keurmerk, om dit te realiseren moeten wij ons als onderneming houden aan wettelijke gedragen die gelden voor het voeren van een webshop, dit toont dan ook aan dat wij staan voor betrouwbaarheid en veiligheid.

Wij bieden onze klanten een overzichtelijk en tevens  beveiligd bestelproces waarin u de artikelen in een veilige omgeving kunt bestellen onder vermelding van uw persoons- en adresgegevens zodat u kunt afrekenen. Wij zorgen ervoor dat de artikelen die u heeft besteld, worden verpakt en verzonden naar het door u opgegeven  bezorgadres.

Onze Contactgegevens
Bedrijfsnaam:  Vet Cool
Straat:  Schutterskwartier 37
Postcode:  1967 KA
Plaats: Heemskerk
Land: Nederland
E Mailadres: info@vetcoolshops.nl
Telefoon:  06-24818355

Waarom verwerkt Vet Cool persoonsgegevens?
Wij vinden het van groot belang om uw privacy te beschermen en te waarborgen als het gaat om uw persoonlijke gegevens. De gegevens die u verplicht dient in te vullen om een bestelling te plaatsen zijn dan ook dusdanig beperkt dat deze enkel het doel hebben om uw bestelling te verwerken en de artikelen vervolgens op het juiste adres te laten bezorgen. Alle overige gegevens die op onze website gevraagd worden kunt u vrijblijvend en in eigen belang vermelden. De door u vermelde persoonsgegevens worden ook gebruikt om u op de hoogte te stellen van wijzigingen die betrekking hebben op de door u gemaakte bestelling.

Wij werken met een beveiligde (https://) SSL-verbinding die ervoor zorgt dat uw persoons– en betalingsgegevens versleuteld en beveiligd worden verzonden naar ons klantenregister, zonder dat derden hier toegang tot hebben.

Wat doet Vet Cool met uw persoonsgegevens?
Vetcoolshops.nl gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. We doen er alles aan om de betrouwbaarheid, veiligheid en integriteit van de door ons verzamelde data te waarborgen.
Wij beschermen uw privacy op de volgende manieren:

  • Uw persoonlijke informatie wordt niet verkocht of doorgespeeld aan derden, deze zal uitsluitend aan derden worden doorgegeven als deze betrokken zijn bij het verwerken en het uitvoeren van uw bestelling, uw gegevens worden dan ook voor geen enkel ander doeleinde gebruikt dan voor het vervullen van de onderling gemaakte koopovereenkomst.
  • Uw gegevens worden veilig opgeslagen in een niet-publiek toegankelijke database; Uw transactiegegevens worden versleuteld over internet verstuurd zodat afluisteraars geen kans krijgen;
  • Wij gebruiken uw e-mailadres slechts éénmalig om uw bestelling af te ronden;
  • Wij sturen u alleen aanbiedingen, nieuwsbrieven en andere circulaires na uw uitdrukkelijke toestemming;
  • Als u geen berichten meer wilt ontvangen van Vetcoolshops.nl dan kunt u zich ten allen tijde uitschrijven door een mail te sturen naar info@vetcoolshops.nl. Wij sturen u dan geen mailings meer.

De pakketdienst
Om te kunnen waarborgen dat de artikelen op het juiste adres geleverd worden, delen wij de door u opgegeven informatie uitsluitend met de pakketdienst waar wij mee samenwerken. De pakketdienst is verplicht om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan en hebben wederom een eigen privacybeleid dat u kunt vinden op de websites van PostNL.

Betaalmethode Multisafepay
Wij werken samen met Multisafepay, Multisafepay is een aanbieder van betaaldiensten en verwerkt deze in hun systeem om de aankoop van uw de door bestelde artikelen te kunnen realiseren. Multisafepay is verplicht om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan en hebben hun eigen privacybeleid dat u kunt vinden op de website van www.multisafepay.com

Google Analytics
Om het gebruiksgemak van onze website te bevorderen maken wij gebruik van Google Analytics. Dit is een webanalyse programma van het bedrijf Google Inc. Het Google Analytics systeem gebruikt cookies om te analyseren op welke wijze de website door onze klanten wordt gebruikt.

Door middel van zogeheten cookies wordt informatie over het gebruik van de website verkregen. In combinatie met uw IP-adres worden deze gegevens naar een Google server in de Verenigde Staten verzonden en daar vervolgens opgeslagen. Google zal deze informatie gebruiken om het website gebruik te analyseren, rapporten over de website activiteiten samen te stellen voor de websitebeheerder en andere diensten die verband houden met het gebruik van de website en het gebruik van internet uit te voeren.

Google zal deze informatie alleen doorgeven aan derden indien dit wettelijk verplicht is of voor zover derden deze gegevens in opdracht van Google verwerken. Google zal in geen enkel geval uw IP-adres met andere gegevens van Google verbinden.

U kunt de installatie van cookies voorkomen door het aanpassen van de basisinstellingen in uw browser software; echter willen wij erop attenderen dat in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van de website volledig kunnen worden gebruikt. Ook kunt u de registratie van de gegevens door de cookies (inclusief uw IP-adres) welke gerelateerd zijn aan uw gebruik van deze website blokkeren door het downloaden en installeren van de browser-plugin, beschikbaar via:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Google Inc. is verplicht om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan en heeft een eigen privacybeleid dat u kunt vinden op de website van Google.

Hoe lang bewaard Vet Cool uw persoonsgegevens?
Wij bewaren uw persoonlijke gegevens enkel en alleen elektronisch en nooit langer dan noodzakelijk. Uw gegevens worden nadat u deze heeft ingevuld bewaard in een digitaal klantenregister. Hierdoor is het voor onze medewerkers mogelijk om de gegevens in te zien ook nadat uw bestelling is afgerond.

De gegevens waaronder uw persoonsgegevens en de aangekochte artikelen maken deel uit van onze verkoopadministratie en worden hiermee door de belastingdienst aangemerkt als basisadministratie. Ondernemers moeten deze basisadministratie volgens de belastingdienst 7 jaar bewaren en bij aanvraag kunnen tonen. Na verloop van deze termijn worden uw gegevens uit ons klantenregister verwijderd.

Uw rechten
De nieuwe algemene verordening gegevensbescherming van de Europese Unie, Verordening (EU) 2016/679, afgekort AVG, geeft u het recht om de door Vet Cool verwerkte persoonsgegevens in te zien, te beperken, te wissen en/of te corrigeren. Vet Cool kan deze rechten alleen verlenen als de verwerking van de gegevens niet is gebaseerd op een wettelijke verplichting. Als u één van deze rechten wilt uitoefenen, neem dan contact met ons op via info@vetcoolshops.nl. Vet Cool zal zo spoedig mogelijk actie ondernemen, in elk geval binnen 48 uur. Om beveiligingsredenen en om de rechtmatigheid van uw verzoek of klacht vast te stellen, kunnen we u vragen om bewijs van uw identiteit. Uw rechten uit hoofde van de AVG zijn de volgende:

  • Het recht van toegang tot persoonsgegevens
  • Het recht om persoonsgegevens te corrigeren/rectificeren
  • Het recht om te verzoeken om verwijdering van persoonsgegevens
  • Het recht om het gebruik van uw persoonsgegevens te beperken
  • Het recht om een klacht in te dienen (zie hieronder)

Als u niet tevreden bent met een door Vet Cool verleende diensten of een door Vet Cool gegeven antwoord kunt u een klacht indienen bij de Nederlandse gegevensbeschermingsautoriteit, de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer informatie vindt u op https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/en

Klantenservice Vet Cool
Als u onze online winkel bezoekt en hier ook gebruik van maakt gaat u akkoord met ons privacybeleid. In het orderproces wordt u ook gevraagd dit nogmaals te bevestigen, zodat de bestelling die u wilt uitvoeren kan worden afgerond. Heeft u vragen kunt u onze klantenservice bereiken via 0624818355 of u kunt een e-mail sturen naar info@vetcoolshops.nl, wij helpen u uiteraard graag verder.

Mei 2018

Geplaatst op

Informatie over uw bestelling

Vet Cool bestelling informatie.

Informatie over uw bestelling

U kunt ons altijd om informatie vragen over uw bestelling.

Heeft u uw bestelling afgerond, maar wilt u toch nog iets aan de bestelling toevoegen, dan kan dat natuurlijk altijd, in dat geval voegen we de bestelling samen tot een zending.

Indien u niet tevreden bent over de wijze waarop uw bestelling is verzonden, verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Geplaatst op

Disclaimer

Vet Cool Shops

DISCLAIMER

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Niets van deze website mag geheel of gedeeltelijk, op welke wijze dan ook, worden verveelvoudigd zonder schriftelijke toestemming van Vet Cool Shops.

Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen. De getoonde afbeeldingen zijn louter ter illustratie.

Onze website bevat links naar andere sites. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze websites. Een externe link wordt altijd in een nieuw scherm geopend.

Door Vet Cool Shops per e-mail verzonden informatie is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde is niet toegestaan. Vet Cool Shops staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van verzonden e-mails of voor tijdige ontvangst hiervan. Aan de u toegezonden informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Geplaatst op

Algemene Voorwaarden

Kleine lettertjes Vet Cool

Algemene Voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk

 Deze Algemene Voorwaarden van de Stichting Webshop Keurmerk zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en NTO in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg (CZ) van de Sociaal-Economische Raad en treden voor de Stichting Webshop Keurmerk in werking per 1 juli 2012.

 Deze Algemene Voorwaarden zullen worden gebruikt door alle leden van de Stichting Webshop Keurmerk met uitzondering van financiële diensten als bedoeld in de Wet Financieel Toezicht en voor zover deze diensten onder toezicht staan van de Autoriteit Financiële Markten.

 ARTIKEL 1 – Definities                                                         

ARTIKEL 2 – Identiteit van de ondernemer                            

ARTIKEL 3 – Toepasselijkheid                                               

ARTIKEL 4 – Het aanbod                                                      

ARTIKEL 5 – De overeenkomst                                              

ARTIKEL 6 – Herroepingsrecht                                              

ARTIKEL 7 – Kosten in geval van herroeping                          

ARTIKEL 8 – Uitsluiting herroepingsrecht                               

ARTIKEL 9 – De prijs                                                                      

ARTIKEL 10 – Conformiteit en Garantie                                  

ARTIKEL 11 – Levering en uitvoering                                     

ARTIKEL 12 – Duurtransacties duur, opzegging en verlenging           

ARTIKEL 13 – Betaling                                                         

ARTIKEL 14 – Klachtenregeling                                            

ARTIKEL 15 – Geschillen                                                      

ARTIKEL 16 – Branchegarantie                                            

ARTIKEL 17 – Aanvullende of afwijkende bepalingen              

ARTIKEL 18 – Wijziging van de algemene voorwaarden

Stichting Webshop Keurmerk                             

ARTIKEL 1 – DEFINITIES

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;

Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer;

Dag: kalenderdag;

Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;

Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.

Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;

Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die lid is van de Stichting Webshop Keurmerk en producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een

door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;

Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.

 ARTIKEL 2 – IDENTITEIT VAN DE ONDERNEMER 

Vet Cool
Schutterskwartier 37
1967 KA Heemskerk
KvKnummer: 53716604
BTW Nummer: NL191394440B01
Telefoon: 0624818355
E-mailadres: info@vetcoolshops.nl 

 ARTIKEL 3 – TOEPASSELIJKHEID 

1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke totstandgekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.

2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij de ondernemer zijn in te zien en zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.

3. Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.

4. Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige algemene voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.

ARTIKEL 4 – HET AANBOD  

1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.

2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als de ondernemer gebruik maakt van afbeeldingen zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.

3. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:

– de prijs inclusief belastingen;

– de eventuele kosten van aflevering;

– de wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen

– daarvoor nodig zijn;

– het al dan niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht;

– de wijze van betaling, aflevering en uitvoering van de overeenkomst;

– de termijn voor aanvaarding van het aanbod, dan wel de termijn waarbinnen de

– ondernemer de prijs garandeert;

– de hoogte van het tarief voor communicatie op afstand indien de kosten van het

gebruik van de techniek voor communicatie op afstand worden berekend op een

andere grondslag dan het reguliere basistarief voor het gebruikte communicatiemiddel;

– of de overeenkomst na de totstandkoming wordt gearchiveerd, en zo ja op welke

– wijze deze voor de consument te raadplegen is;

– de manier waarop de consument, voor het sluiten van de overeenkomst, de door hem in het kader van de overeenkomst verstrekte gegevens kan controleren en indien gewenst herstellen;

– de eventuele andere talen waarin, naast het Nederlands, de overeenkomst kan worden gesloten;

– de gedragscodes waaraan de ondernemer zich heeft onderworpen en de wijze waarop de consument deze gedragscodes langs elektronische weg kan raadplegen; en

– de minimale duur van de overeenkomst op afstand in geval van een duurtransactie.

ARTIKEL 5 – DE OVEREENKOMST

1. De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.

2. Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.

3. Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige webomgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

4. De ondernemer kan zich – binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.

5. De ondernemer zal bij het product of dienst aan de consument de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen:

a. het bezoekadres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan;

b. de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument van het herroepingsrecht gebruik kan maken, dan wel een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht;

c. de informatie over garanties en bestaande service na aankoop;

d. de in artikel 4 lid 3 van deze voorwaarden opgenomen gegevens, tenzij de ondernemer deze gegevens al aan de consument heeft verstrekt vóór de uitvoering van de overeenkomst;

e. de vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien de overeenkomst een duur heeft van meer dan één jaar of van onbepaalde duur is.

6. In geval van een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid slechts van toepassing op de eerste levering.  

ARTIKEL 6 – HERROEPINGSRECHT

Bij levering van producten:

1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger.

2. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Bij levering van diensten:

3. Bij levering van diensten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste veertien dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst.

4. Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering ter zake verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

ARTIKEL 7 – KOSTEN IN GEVAL VAN HERROEPING

1. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening.

2. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen.

ARTIKEL 8 – UITSLUITING HERROEPINGSRECHT

1. De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor zover voorzien in lid 2 en 3. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.

2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

a. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de

consument;

b. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;

c. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;

d. die snel kunnen bederven of verouderen;

e. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;

f. voor losse kranten en tijdschriften;

g. voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

3. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten:

a. betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode;

b. waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van de consument is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken;

c. betreffende weddenschappen en loterijen.

ARTIKEL 9 – DE PRIJS  

1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw tarieven.

2. In afwijking van het vorige lid kan de ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar de ondernemer geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.

3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.

4. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de ondernemer dit bedongen heeft en:

a. deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of

b. de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.

5. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.  

ARTIKEL 10 – CONFORMITEIT EN GARANTIE

1. De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.

2. Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden.

ARTIKEL 11 – LEVERING EN UITVOERING  

1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.

2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan het bedrijf kenbaar heeft gemaakt.

3. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van deze algemene voorwaarden is vermeld, zal het bedrijf geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren tenzij een langere leveringstermijn is afgesproken. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding.

4. In geval van ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het bedrag dat de consument betaald heeft zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na ontbinding, terugbetalen.

5. Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de ondernemer zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten van een eventuele retourzending zijn voor rekening van de ondernemer.

6. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

ARTIKEL 12 – DUURTRANSACTIES DUUR, OPZEGGING EN VERLENGING

Opzegging

1. De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.

2. De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.

3. De consument kan de in de vorige leden genoemde overeenkomsten:

– te allen tijde opzeggen en niet beperkt worden tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode;

– tenminste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan;

– altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als de ondernemer voor zichzelf heeft bedongen.

Verlenging

4. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld

afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.

5. In afwijking van het vorige lid mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van dag- nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een bepaalde duur van maximaal drie maanden, als de consument deze verlengde overeenkomst tegen het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.

6. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand en een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst strekt tot het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand, afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.

7. Een overeenkomsten met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode

Duur

8. Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste een maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.  

ARTIKEL 13 – BETALING

1. Voorzover niet anders is overeengekomen, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het ingaan van de bedenktermijn als bedoeld in artikel 6 lid 1. In geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, vangt deze termijn aan nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.

2. Bij de verkoop van producten aan consumenten mag in algemene voorwaarden nimmer een vooruitbetaling van meer dan 50% worden bedongen. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de consument geen enkel recht doen gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en), alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.

3. De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden.

4. In geval van wanbetaling van de consument heeft de ondernemer behoudens wettelijke beperkingen, het recht om de vooraf aan de consument kenbaar gemaakte redelijke kosten in rekening te brengen.

ARTIKEL 14 – KLACHTENREGELING  

1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.

2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.

3. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

4. Een klacht over een product, dienst of de service van de ondernemer kan eveneens worden ingediend via een klachtenformulier van de website van de Stichting Webshop Keurmerk www.keurmerk.info. De klacht wordt dan zowel naar de betreffende ondernemer als naar de Stichting Webshop Keurmerk gestuurd.

5. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.

ARTIKEL 15 – GESCHILLEN  

1. Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

2. Geschillen tussen de consument en de ondernemer over de totstandkoming of uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot door deze ondernemer te leveren of geleverde producten en diensten, kunnen, met inachtneming van het hierna bepaalde,

zowel door de consument als de ondernemer worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Webshop, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl).

3. Een geschil wordt door de Geschillencommissie slechts in behandeling genomen, indien de consument zijn klacht eerst binnen bekwame tijd aan de ondernemer heeft voorgelegd.

4. Uiterlijk drie maanden nadat het geschil is ontstaan dient het geschil schriftelijk bij de Geschillencommissie aanhangig te worden gemaakt.

5. Wanneer de consument een geschil wil voorleggen aan de Geschillencommissie, is de ondernemer aan deze keuze gebonden. Wanneer de ondernemer dat wil doen, zal de consument binnen vijf weken na een daartoe door de ondernemer schriftelijk gedaan verzoek, schriftelijk dienen uit te spreken of hij zulks ook wenst dan wel het geschil wil laten behandelen door de daartoe bevoegde rechter. Verneemt de ondernemer de keuze van de consument niet binnen de termijn van vijf weken, dan is de ondernemer gerechtigd het geschil voor te leggen aan de bevoegde rechter.

6. De Geschillencommissie doet uitspraak onder de voorwaarden zoals deze zijn vastgesteld in het reglement van de Geschillencommissie. De beslissingen van de Geschillencommissie geschieden bij wege van bindend advies.

7. De Geschillencommissie zal een geschil niet behandelen of de behandeling staken, indien aan de ondernemer surseance van betaling is verleend, deze in staat van faillissement is geraakt of zijn bedrijfsactiviteiten feitelijk heeft beëindigd, voordat een geschil door de commissie op de zitting is behandeld en een einduitspraak is gewezen.

8. Indien naast de Geschillencommissie Webshop een andere erkende of bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) of het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) aangesloten geschillencommissie bevoegd is, is voor geschillen betreffende hoofdzakelijk de methode van verkoop of dienstverlening op afstand de Geschillencommissie Webshop bij uitsluiting bevoegd. Voor alle overige geschillen de andere erkende bij SGC of Kifid aangesloten geschillencommissie.

ARTIKEL 16 – BRANCHEGARANTIE  

1. De Stichting Webshop Keurmerk staat garant voor de nakoming van de bindende adviezen van de Geschillencommissie Webshop door haar leden, tenzij het lid besluit het bindend advies binnen twee maanden na de verzending ervan ter toetsing aan de rechter voor te leggen. Deze garantstelling herleeft, indien het bindend advies na toetsing door de rechter in stand is gebleven en het vonnis waaruit dit blijkt, in kracht van gewijsde is gegaan. Tot maximaal een bedrag van €10.000,- per bindend advies, wordt dit bedrag door de Stichting Webshop Keurmerk aan de consument uitgekeerd. Bij bedragen groter dan €10.000,- per bindend advies, wordt €10.000,- uitgekeerd. Voor het meerdere heeft de Stichting Webshop Keurmerk een inspanningsverplichting om ervoor te zorgen dat het lid het bindend advies nakomt.

2. Voor toepassing van deze garantie is vereist dat de consument een schriftelijk beroep hierop doet bij de Stichting Webshop Keurmerk en dat hij zijn vordering op de ondernemer overdraagt aan de Stichting Webshop Keurmerk. Indien de vordering op de ondernemer meer bedraagt dan €10.000,-, wordt de consument aangeboden zijn vordering voor zover die boven het bedrag van €10.000,- uitkomt over te dragen aan de Stichting Webshop Keurmerk, waarna deze organisatie op eigen naam en kosten de betaling daarvan in rechte zal vragen ter voldoening aan de consument.

ARTIKEL 17 – AANVULLENDE OF AFWIJKENDE BEPALINGEN 

 Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.

ARTIKEL 18 – WIJZIGING VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN WEBSHOP KEURMERK

 1. De Stichting Webshop Keurmerk zal deze algemene voorwaarden niet wijzigen dan in overleg met de Consumentenbond.

2. Wijzigingen in deze voorwaarden zijn slechts van kracht nadat deze op daartoe geëigende wijze zijn gepubliceerd, met dien verstande, dat bij toepasselijke wijzigingen gedurende de looptijd van een aanbod de voor de consument meest gunstige bepaling zal prevaleren.

 Adres Stichting Webshop Keurmerk:

Willemsparkweg 193, 1071 HA  Amsterdam

Laatste aanpassing 1 juli 2012

Geplaatst op

Verzendkosten

Vet Cool shops verzendkosten

Verzendkosten Nederland

Verzendkosten
Wij hanteren € 6,95 aan verzendkosten en voor brievenbuspakketjes € 3,90
Sinds kort heeft Vet Cool een beter contract kunnen sluiten t.a.v. de verzendkosten voor met name onze Belgische klanten.
Belgische klanten betalen vanaf heden dezelfde prijzen voor verzending € 6,95
Boven de € 75,- is de verzending voor beide landen gratis.
Andere landen zullen in de toekomst volgen.
Besteld een een enkel T-shirt of Pyjama’s of enkele feestartikelen, muurstickers, kaarten etc zijn de verzendkosten binnen Nederland € 3,90
Aangezien de brievenbus portokosten naar België en Duitsland hoger liggen dan in Nederland zijn de verzendkosten bij deze producten (T-shirts, pyjama’s enkel feestartikelen, enkele muurstickers, kaarten etc € 6,95
Als u een pakketje besteld met de verzendkosten € 6,95 ontvangt op het moment dat het pakketje wordt aangemeld uw track and tracé code via het door u opgegeven e-mailadres, u kunt zo uw pakketje volgen.
Ook ontvangt u een e-mail op het moment dat uw pakketje is ingepakt en klaar is gemaakt voor verzending, dit geldt voor alle pakketjes (zowel de pakketten als de brievenbuspakketjes)

Bezorging
PostNL is in staat artikelen binnen 1-5 werkdagen te kunnen leveren (indien wij uw betaling hebben ontvangen, het
materiaal op voorraad is en behoudens zon- en feestdagen of onvoorziene omstandigheden).
In de regel bezorgd POSTNL 1 werkdag nadat de bestelling door ons bij hun wordt aangeboden; POSTNL biedt 98%
garantie dat uw bestelling de volgende dag wordt afgeleverd. Een dagdeel of tijdstip kunnen wij niet met u
afspreken.
Indien u niet thuis bent, wordt door POSTNL in eerste instantie gebruik gemaakt van de zogenaamde burenservice.
De geadresseerde ontvangt een kennisgeving waarin staat op welk huisnummer het pakket afgeleverd is.
Als afgeven bij de buren niet lukt of dat is niet mogelijk, dan wordt uw bestelling nog een keer op een later tijdstip
aangeboden. Een bestelling wordt altijd 2 x aangeboden, voordat u uw bestelling kunt ophalen bij het
dichtstbijzijnde postkantoor. Dat kunt u binnen 3 weken doen. Indien u geen actie onderneemt behouden wij ons
het recht voor om het totale factuurbedrag aan u door te berekenen.

Beschadigingen

Mocht het blijken dat het pakket beschadigd is laat dan een aantekening bij de bevestiging van ontvangst maken. Dit kan veel problemen voorkomen m.b.t. het verhalen van eventuele opgelopen schade.

Geplaatst op

Enable Cookies

    • Please enable cookies in your web browser to continue.

What are Cookies?

Cookies are short pieces of data that are sent to your computer when you visit a website. On later visits, this data is then returned to that website. Cookies allow us to recognize you automatically whenever you visit our site so that we can personalize your experience and provide you with better service. We also use cookies (and similar browser data, such as Flash cookies) for fraud prevention and other purposes. If your web browser is set to refuse cookies from our website, you will not be able to complete a purchase or take advantage of certain features of our website, such as storing items in your Shopping Cart or receiving personalized recommendations. As a result, we strongly encourage you to configure your web browser to accept cookies from our website.

Enabling Cookies

Internet Explorer 7.x

  1. Start Internet Explorer

  2. Under the Tools menu, click Internet Options

  3. Click the Privacy tab

  4. Click the Advanced button

  5. Put a check mark in the box for Override Automatic Cookie Handling, put another check mark in the Always accept session cookies box

  6. Click OK

  7. Click OK

  8. Restart Internet Explore

Back to Top

Internet Explorer 6.x

  1. Select Internet Options from the Tools menu

  2. Click on the Privacy tab

  3. Click the Default button (or manually slide the bar down to Medium) under Settings. Click OK

Back to Top

Mozilla/Firefox

  1. Click on the Tools-menu in Mozilla

  2. Click on the Options… item in the menu – a new window open

  3. Click on the Privacy selection in the left part of the window. (See image below)

  4. Expand the Cookies section

  5. Check the Enable cookies and Accept cookies normally checkboxes

  6. Save changes by clicking Ok.

Back to Top

Opera 7.x

  1. Click on the Tools menu in Opera

  2. Click on the Preferences… item in the menu – a new window open

  3. Click on the Privacy selection near the bottom left of the window. (See image below)

  4. The Enable cookies checkbox must be checked, and Accept all cookies should be selected in the "Normal cookies" drop-down

  5. Save changes by clicking Ok

Back to Top

Geplaatst op

klantenservice

Vet Cool Klantenservice

Klantenservice

Klantencontact

Wanneer u contact op wilt nemen met Vet Cool, kan dat op de onderstaande manieren. We streven ernaar uw vraag/opmerking binnen 24 uur te beantwoorden.

1 U kunt een mail sturen naar info@vetcoolshops.nl u krijgt zo spoedig mogelijk bericht van ons.

2 Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-24818355

Vet Cool
KvK-nummer:
53716604
BTW-nummer:
NL191394440B01

Ruilen & Retourneren
Bij  Vet Cool kunt u binnen 14 dagen na aankoop uw product(en) ruilen / retourneren.
Producten welke u wilt ruilen / retourneren dienen – indien redelijkerwijs mogelijk – in de oorspronkelijke verpakking bij Vet Cool te worden aangeleverd en onbeschadigd te zijn.
De verzendkosten komen voor rekening van de consument.

Na akkoord voor het retourneren van de producten door Vet Cool, zullen wij het aankoop bedrag binnen 30 dagen aan u terugbetalen.

Indien u het product wilt ruilen voor een ander product van Vet Cool zal het eventuele verschil in prijs verrekend worden.

Als u het product wilt ruilen zal Vet Cool u van te voren vertellen wat de extra kosten zijn aangaande het om te ruilen product / de te ruilen producten.

Garantie & Service
Het kan zijn dat het betreffende artikel gerepareerd dient te worden of zal worden vervangen voor een nieuw product.
Om te voorkomen dat er problemen optreden met de artikelen welke niet onder de garantie vallen
raden wij u aan om de handleiding goed door te lezen en op te volgen.

Uiteraard helpen wij u ook graag na de garantieperiode van onze artikelen. Neem in dit geval contact op met Vet Cool via de contact pagina. Wij kunnen u dan te allen tijde adviseren over een oplossing.

Klachtenafhandeling
Vet Cool probeert voor iedereen alles zo goed mogelijk te verzorgen. Heeft u toch een klacht, dan willen wij dit graag zo snel mogelijk van u weten, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

U kunt een klacht zowel telefonisch, per mail of per post aan ons melden.

Uw klacht zal binnen 2 dagen in behandeling worden genomen. U krijgt van ons een persoonlijke reactie met een oplossing.

Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling. Een geschil kan door zowel u als ons worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Webshop Keurmerk via info@keurmerk.info.

Een klacht over een product, dienst of de service kan ook worden ingediend via een klachtenformulier op de website van de Stichting Webshop Keurmerk. www.keurmerk.info. De klacht wordt dan zowel naar ons als naar de Stichting Webshop Keurmerk gestuurd.

Prijzen
Prijzen in de web shop zijn consumentenprijzen, dat betekent dat ze inclusief (19%) BTW zijn, of na 1 oktober 2012 incl. 21%BTW

 

Geplaatst op

Over Ons

Over Vet Cool Shops

Wilt u meer informatie over de Super Mario spullen of, wilt u graag weten welke korting u heeft als u een winkelbedrijf hebt, laat het ons weten, wij zullen u dan op basis van de verwachte afname uw kortingspercentage berekenen.

wij prefereren hierbij het gebruik van email.

Vet Cool Shops

Vestigingsadres:

Schutterskwartier 37, 1967KA Heemskerk (GEEN bezoekadres)

Telefoon: +31(0)624818355
Email: info@vetcoolshops.nl
BTW nummer NL191394440B01
KvK-nummer: 53716604

Voor vragen of informatie kunt u naar het onderstaande emailadres mailen.

Informatie

Geplaatst op

404 Not Found 1

Whoops, our bad…

The page you requested was not found, and we have a fine guess why.
  • If you typed the URL directly, please make sure the spelling is correct.
  • If you clicked on a link to get here, the link is outdated.
What can you do?
Have no fear, help is near! There are many ways you can get back on track with Magento Store.
  • Go back to the previous page.
  • Use the search bar at the top of the page to search for your products.
  • Follow these links to get you back on track!
    Store Home | My Account